preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica

Login
Školsko zvono

Lijina gajbica

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Jelovnik

Intervju s roditeljima
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2015.

Ukupno: 302454
Ovaj mjesec: 2036
Ovaj tjedan: 1388
Danas: 46
Događajnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Povratak učenika razredne nastave u školu od 25. svibnja 2020. godine
Autor: Elizabeta Hanžeković, 22. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

      u najnovijim Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 20. svibnja epidemiolozi su napisali da su škole sigurne za učenike i zaposlenike. Stoga od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine, svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu.


Poštovani roditelji,

      u najnovijim Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 20. svibnja epidemiolozi su napisali da su škole sigurne za učenike i zaposlenike. Stoga od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine, svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu. Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.

Iz Preporuka za organizaciju rada u razrednoj nastavi i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje od 25. svibnja 2020. godine posebno ističemo naglaske za roditelje:

  • Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.
  • Roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
  • Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.
  • Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.
  • Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
  • Škola ne uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u školu.
  • Roditelj/skrbnik treba se upoznati s Uputama HZJZa u cjelini.
  • Roditelji su značajna karika u krugu povjerenja za učenje, ali i za podršku učeniku u općem razvoju, usvajanju vrijednosti i odgoja u cjelini.

Nastava za učenike razredne nastave provodit će se poučavanjem najvećim dijelom kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi, ali u promijenjenim uvjetima u odnosu na redovitu nastavu, a manjim dijelom kao nastava na daljinu. Tako će se od 25. svibnja osim nastave koju izvodi učitelj razredne nastave izvoditi i nastava ostalih predmeta koju predaju učitelji predmetne nastave (vjeronauka, engleskoga, njemačkoga i francuskoga jezika te glazbene kulture).

Paralelno s nastavom u školama, i dalje će se omogućiti održavanje nastave na daljinu čija je podloga Škola na Trećem zajedno s radnim materijalima - zadacima i aktivnostima, koji su dostupni na mrežnim stranicama Škole za život. 

Učenicima putnicima od ponedjeljka 25. svibnja kreće i organizirani autobusni prijevoz. Dolazak u školu je po redovitom voznom redu dok će povratak kućama biti poslije četvrtog i petog sata, ovisno o rasporedu nastavnih sati.

Škola je uz pomoć Osnivača poduzela sve mjere sukladno Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporukama za organizaciju rada u razrednoj nastavi kako bi povratak učenika i zaposlenika u školu bio u potpunosti siguran.

U jutarnju smjenu dolaze učenici drugih i četvrtih razreda, a u popodnevnu učenici prvih i trećih razreda. 

S poštovanjem, 

                                                                              ravnatelj škole: 

                                                                            Krešo Grgac, prof. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju