2020-02-27 15:28:53

Tjedan čokolade stigao u pete razrede

Tjedan čokolade stigao u pete razrede

Tjedan čokolade održava se od 24. do 28. veljače u 5.a, 5.c, 5.d i 5.e razredu. U ovome zanimljivom i slatkom tjednu učenici istražuju, uče i otkrivaju zanimljivosti o ovoj neodoljivoj slastici. Izrađuju plakate, pišu pjesme, sastavke, rješavaju zagonetke.

Tjedan čokolade stigao u pete razrede

Prvi čokoljupci na svijetu bili su prastari narodi Omleci, Maye i Asteci koji su živjeli u Južnoj i Srednjoj Americi. Prije 3 000 godina uživali su u gorkom napitku koji je bio dostupan samo vladarima i najvišim slojevima društva. Danas možemo uživati u čokoladnim slasticama nebrojenih tekstura, okusa i oblika.

Tjedan čokolade održava se od 24. do 28. veljače u 5.a, 5.c, 5.d i 5.e razredu. U ovome zanimljivom i slatkom tjednu učenici istražuju, uče i otkrivaju zanimljivosti o ovoj neodoljivoj slastici. Izrađuju plakate, pišu pjesme, sastavke, rješavaju zagonetke. Uz pomoć starih bakinih kuharica ili pak kulinarskih internet stranica pronalaze razne recepte kojima je glavni sastojak upravo čokolada. Čitaju i analiziraju ulomak iz djela R. Dahla, Charlie i tvornica čokolade, a u sklopu medija i kulture odgledat će i istoimeni film redatelja T. Bourtona. Učenike je ipak najviše obradovala čokoladna fontana iz koje su tekli potoci čokolade kojima nitko nije mogao odoljeti. Uz ovakve slastice nije bilo teško ni ponoviti nepromjenjive i promjenjive riječi. Do kraja tjedna uživat ćemo u slatkim izazovima, zadacima, ali i naučiti nešto novo.

Učiteljice Hrvatskoga jezika: Tanja Galić Bermanec i Petra Rožmarić


Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica