2020-06-25 12:58:46

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Učenici naše škole već nekoliko godina prikupljaju plastične čepove u okviru projekta Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Ove školske godine, 1.d razred odlučio je provesti mini-projekt sakupljanja čepova.

Naučili smo zašto je važno odvajati plastične čepove i kako se oni mogu ponovo upotrijebiti. Saznali smo da ovom akcijom pomažemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca u nabavci skupih lijekova.

Osim što su učenici redovito odvajali plastične čepove, angažirali roditelje, bake, djedove, susjede i prijatelje u prikupljanju,  plastični su nam čepovi poslužili i kao didaktički materijal. S čepovima se uspoređivalo, zbrajalo i oduzimalo, ali i provodilo slobodno vrijeme  igrajući mlin, križić-kružić i druge zabavne igre.

Komunalac, naš partner i prijatelj u brojnim eko aktivnostima, preuzeo je od učenika 1.d razreda 43 kg čepova, pohvalio njihovu gestu te ih nagradio prigodnim poklončićima. Učenici su se najviše razveselili kad im se pridružio Mirko Reciklirko.

Učenici od jeseni nastavljaju s prikupljanjem čepova, stoga, budite i vi odgovorni u očuvanju prirode, odlažite čepove i pokažite svoju humanost sudjelovanjem u spomenutom projektu.

                                                                                        učiteljica Renata Blažinec


Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica