2020-10-22 10:42:24

Dani kruha i zahvalnosti u PŠ Starigrad

Učenici Područne škole Starigrad obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 14. listopada 2020. godine. Svaki je razred uz pomoć svojih učiteljica marljivo i vrijedno pripremio prigodni stol te su kroz razne aktivnosti obilježili Dane kruha.

1.razred Dane kruha obilježio je slušanjem prigodnih pjesmica o kruhu. Kroz priču Zrno pšenice saznali su mnoštvo zanimljivih informacija o  nastanku kruha.

2. razred obilježio je Dane zahvalnosti za plodove zemlje integriranim radnim danom. Učenici su donijeli jesenske plodove koje su razvrstavali, istraživali osjetilima, a zatim od njih napravili prekrasan jesenski aranžman. Prisjetili su se kako izgleda proces dobivanja kruha „ od polja do stola“, pročitali priču o Kiflici i kruhu te govorili o važnosti kruha kao namirnice kojom započinje i završava svaki dan, istražili na koje sve načine možemo iskoristi stari kruh. Recitatorska skupina pripremila je kratki program i počastila učenike recitacijama o žitaricama, pekaru, mlinu, kruhu, pecivu i jesenskim plodovima.

3.razred obilježio je Dane zahvalnosti za plodove zemlje izradom pekarskih proizvoda od plastelina. U priči Djedov sendvič saznali su kakav jekruh bio nekada. Kroz dokumentarne filmove upoznali su se s industrijskom  proizvodnjom  kruha te se pobliže upoznali s djelatnošću  pekare.

4.razred

Učenici 4.razreda PŠ Starigrad obilježili su Dane kruha također kroz mnoštvo aktivnosti .

Dorotea Ledinski i Karla Kolarek napisale su igrokaze koje su učenici Dramske skupine izveli ostalim učenicima u razredu. Učenici su objasnili nekoliko mudrih izreka o kruhi te napisali par stihova zašto im je kruh važan. Na satu Likovne kulture, temperama su slikali kruh, a na satu Vjeronauka s vjeroučiteljicom Mihaelom gledali film o "Turpoljskom kruhu".

Kako je to izgledalo možete pogledati OVDJE


Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica