Doručkom oko svijeta

Datum objave: 21. listopada 2025.

Ovogodišnja tema Tjedna školskog doručka – „Doručkom oko svijeta“ poučava učenike o raznolikosti prehrane istražujući doručke diljem svijeta te naglašavajući važnost doručka kao prvog jutarnjeg obroka koji nam osigurava energiju za čitav dan.

Učenici 4.a i 4.d razreda obilježili su ga na sam Svjetski dan hrane,16. listopada, kroz zanimljivu radionicu koju su za njih pripremile učenice prehrambene grupe predmeta sa svojom profesoricom Željkom Gabaj.

Kroz rad u skupinama učenici su istražili što jedu njihovi vršnjaci diljem svijeta te predstavili rezultate svog istraživanja, a na kraju rezultate svog istraživanja prikazali zajedničkim plakatom.

Družeći se sa starijim učenicima naučili su da su doručci diljem svijeta različiti, ali je njihova važnost jednaka, zato svaki dan treba započeti zdravim doručkom!

Pročitajte još

Zdravim doručkom započinje dan

Zdravim doručkom započinje dan

Učenici 3. b razreda naše škole s velikim su entuzijazmom sudjelovali u ovogodišnjem projektu Tjedan zdravog doručka, koji je nosio temu "Doručkom oko svijeta". Cilj projekta bio je potaknuti učenike na razmišljanje o važnosti doručka te ih upoznati s raznolikim i...

Umijeće izrade tradicionalne tjestenine – požiraka

Umijeće izrade tradicionalne tjestenine – požiraka

U četvrtak, 16. listopada 2025., učenici 5.e razreda su sa svojom razrednicom Ines Vađunec obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje zanimljivom radionicom izrade tradicionalne tjestenine iz Đelekovca - požiraka. Slika 1.1. Umijeće izrade tradicionalne...

Skip to content