« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U tjednu u kojem smo obilježili Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje, učenice, učenici i učiteljice 4. razreda Sat razrednika su proveli na izvanučioničkoj nastavi, u Muzeju prehrane Podravka.
U Muzeju smo se upoznali s etnografskom zbirkom oruđa, sprava, alata i posuđa koja prikazuje proizvodnju, transport, preradu, čuvanje i konzumiranje hrane u seoskoj sredini u prvoj polovici 20. stoljeća u našem zavičaju.
Razgledali smo i zbirku industrijske tehnologije - staru ambalažu i etikete, te rekonstrukciju prve linije za proizvodnju dehidriranih juha iz 1958. godine.