preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica

Login
Tražilica
Školsko zvono

Lijina gajbica

Priloženi dokumenti:
jelovnik za prosinac.docx

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Jelovnik

Priloženi dokumenti:
jelovnik za prosinac.docx

Intervju s roditeljima
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2015.

Ukupno: 180646
Ovaj mjesec: 2591
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
Upisi u srednje škole

Upisi u srednju školu 2018./2019.

 

 

Poštovani učenici i roditelji, u nastavku teksta su obavijesti i informacije vezane uz upis učenika 8.razreda u srednju školu. Postavljene su i poveznice na web stranice nekih srednjih škola, organizacija i udruga na kojima možete doći do svih važnih informacija potrebnih prilikom odluke o odabiru srednje škole.

No prije toga nekoliko savjeta za učenike:

Odluku koju srednju školu upisati nije lako donijeti, to je izbor koji će odrediti vašu neposrednu budućnost i utjecati na vaš profesionalni put. Zato je važno unaprijed se informirati o različitim vrstama programa, njihovim zahtjevima i uvjetima za upis te tako u skladu s vašim očekivanjima, željama i interesima donijeti odluku o odabiru srednje škole.

Ako niste sigurni što želite i što vas zanima, roditelji vam mogu pomoći napraviti popis zanimanja koja dolaze u obzir, kao i eliminaciju onih za koja ne pokazujete interes, a potom se informirati o mogućnostima srednjih škola na području stanovanja ili šire (većina ima mrežne stranice škole pa nije teško doći do popisa srednjih škola).

Nužno je, također, voditi računa i o mogućnostima za upis u željenu školu - prosjeci ocjena, bodovni pragovi, uvjeti upisa.

Pri odabiru srednje škole također bi od koristi mogao biti i razgovor s nekim od učenika škole za koje ste zainteresirani jer bi iskustva i dojmovi iz prve ruke mogli olakšati donošenje ove važne odluke.

Odluku o odabiru srednje škole ne treba shvaćati olako i potrebno je na vrijeme početi prikupljati informacije koje taj proces mogu olakšati.

 

OBAVIJESTI!

  • 11.7.2018. u 9,00 sati - potpisivanje prijavnica u OŠ (učenici i roditelji)
  • 10.7.2018. - zaključavanje lista prioriteta obrazovnih programa
  • 26.6.2018. - početak prijava obrazovnih programa
  • Prijava u razredne odjele za sportaše - svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici "Moji podaci" od 25. do 31.svibnja 2018.
  • Objavljene su publikacije "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019 . - Idemo u srednju!" 
  • Objavljena je Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. 
  • Od 25. svibnja 2018. započinje registracija učenika osmih razreda u sustav za elektroničke upise - NISpuSŠ. Od 26. lipnja 2018. učenici će moći birati obrazovne programe.
 

Sve trenutno dostupne informacije možete pronaći na mrežnim stranicama Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole i na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

http://www.upisi.hr/upisi

https://mzo.hr/hr/rubrike/srednje-obrazovanje​

 

Webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2018., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr

PUBLIKACIJE

Na web stranicama www.upisi.hr objavljene su publikacije za svaku skupinu učenika posebno, redovne učenike, učenike s teškoćama te učenike koji žele upisati umjetničke i sportske smjerove. Bilo bi dobro proučiti ih i pročitati jer sadrže sve najvažnije podatke koji su potrebni prilikom prijava u sustav i prijava programa.

 

Portal "Upisi u srednju"

Upisi u srednju škole se unazad nekoliko godina raliziraju putem interneta, preko portala upisi.hr. Portal je posvećen tematici upisa u srednju školu, a namijenjen je osnovnoškolcima koji su pred upisom u srednju školu kao i njihovim roditeljima.

Cilj portala je na jednom mjestu objediniti sve korisne informacije o postupku upisa u srednju školu za narednu školsku godinu i učiniti ih dostupnim svim osmašima i njihovim roditeljima kako bi im olakšali i pojasnili postupak upisa.

Na portalu možete pronaći potrebne pravilnike i ostale korisne dokumente, adresar svih srednjih škola u RH, online izračunati bodove za upis, pogledati pojašnjen postupak upisa, termine, linkove, forum i još mnogo toga što će Vam olakšati postupak upisa u srednju školu.

link za portal http://upisi.weebly.com/

facebook stranica http://www.facebook.com/skolovanje.hr

 

KORISNE INFORMACIJE:

http://e-usmjeravanje.hzz.hr/

http://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa

http://www.hzz.hr/UserDocsImages/SU_zppd_2016_hzz_sjeverozapadna_brosura2.pdf

http://www.hzz.hr/default.aspx?ID=10182

https://www.upisi.hr/docs/Brosura-2015.pdf

 

Poveznice na stranice srednjih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji:

Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica

Obrtnička škola Koprivnica

Srednja škola Koprivnica

Gimnazija Križevci

Srednja gospodarska škola Križevci

Strukovna škola Đurđevac

 

Poveznice na stranice nekih srednjih škola u okolnim županijama:

Prva privatna gimnazija Varaždin

Gospodarska škola Varaždin

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin

Srednja strukovna škola Varaždin

Srednja škola Arboretum opeka Varaždin

Gospodarska škola Čakovec

Graditeljska škola Čakovec

Srednja škola Ludbreg

 

 

preskoči na navigaciju