preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica

Login
Tražilica
Školsko zvono

Lijina gajbica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Jelovnik

Intervju s roditeljima
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2015.

Ukupno: 444969
Ovaj mjesec: 5095
Ovaj tjedan: 573
Danas: 11
Office 365 za škole

Priručnik za Office 365 za škole

Upisi u srednje škole

Upisi u srednju školu 2021./2022.

 

 

Poštovani učenici i roditelji, u nastavku teksta su obavijesti i informacije vezane uz upis učenika 8.razreda u srednju školu. Postavljene su i poveznice na web stranice nekih srednjih škola, organizacija i udruga na kojima možete doći do svih važnih informacija potrebnih prilikom odluke o odabiru srednje škole.

No prije toga nekoliko savjeta za učenike:

Odluku koju srednju školu upisati nije lako donijeti, to je izbor koji će odrediti vašu neposrednu budućnost i utjecati na vaš profesionalni put. Zato je važno unaprijed se informirati o različitim vrstama programa, njihovim zahtjevima i uvjetima za upis te tako u skladu s vašim očekivanjima, željama i interesima donijeti odluku o odabiru srednje škole.

Ako niste sigurni što želite i što vas zanima, roditelji vam mogu pomoći napraviti popis zanimanja koja dolaze u obzir, kao i eliminaciju onih za koja ne pokazujete interes, a potom se informirati o mogućnostima srednjih škola na području stanovanja ili šire (većina ima mrežne stranice škole pa nije teško doći do popisa srednjih škola).

Nužno je, također, voditi računa i o mogućnostima za upis u željenu školu - prosjeci ocjena, bodovni pragovi, uvjeti upisa.

Pri odabiru srednje škole također bi od koristi mogao biti i razgovor s nekim od učenika škole za koje ste zainteresirani jer bi iskustva i dojmovi iz prve ruke mogli olakšati donošenje ove važne odluke.

Odluku o odabiru srednje škole ne treba shvaćati olako i potrebno je na vrijeme početi prikupljati informacije koje taj proces mogu olakšati.

 

OBAVIJESTI!

 

Sve trenutno dostupne informacije možete pronaći na mrežnim stranicama Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole i na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

http://www.upisi.hr/upisi

https://mzo.hr/hr/rubrike/srednje-obrazovanje​

 

 

 

 

PROJEKT: PROMOCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

Potaknuti aktualnim problemom nedostatka stručne radne snage na tržištu rada i sve većih potreba poslodavaca, Koprivničko-križevačka županija, HGK – Županijska komora Koprivnica i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji s gradovima Đurđevcom, Koprivnicom i Križevcima pokrenuli su projekt promocije strukovnih zanimanja s naglaskom na zanimanja koja su deficitarna na području Koprivničko-križevačke županije.

Promocijom strukovnih zanimanja želimo potaknuti učenike završnih razreda osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji na upis strukovnih zanimanja. Provedbom medijske kampanje, organizacijom otvorenih vrata obrtničkih škola, pokretanjem ovog web portala sa svim potrebnim informacijama vezanim uz upis u strukovne škole i organizacijom savjetovanja za roditelje i učenike u svim osnovnim školama u Županiji cilj nam je pružiti informaciju roditeljima i učenicima koja su to zanimanja, koje su potrebe poslodavaca, gdje obavljati stručnu praksu, koje su mogućnosti budućeg razvoja u smislu rada kod poslodavca ili pokretanja vlastitog obrta/tvrtke.

Cilj nam je rušiti predrasude da su strukovna zanimanja manje vrijedna te poticati svijest da biti majstor jednako vrijedno i društveno-prihvaćeno kao i neko drugo srednjoškolsko ili gimnazijsko obrazovanje.

Nadamo se kako će ovaj projekt promocije strukovnih zanimanja biti uspješan te kako ćemo u konačnici pomoći djeci pri odabiru zanimanja s kojima će se po završetku svog obrazovanja lakše zaposliti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

 

POVEZNICA NA WEB PORTAL: https://www.psz-kckzz.hr/

 

PUBLIKACIJE

Na web stranicama www.upisi.hr bit će objavljene publikacije (trenutno su objavljene publikacije za prošlu školsku godinu) za svaku skupinu učenika posebno, redovne učenike, učenike s teškoćama te učenike koji žele upisati umjetničke i sportske smjerove. Bilo bi dobro proučiti ih i pročitati jer sadrže sve najvažnije podatke koji su potrebni prilikom prijava u sustav i prijava programa.

 

 

KORISNE INFORMACIJE:

http://e-usmjeravanje.hzz.hr/

http://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa

https://www.cisok.hr/cisok-centar-koprivnica/

https://www.cisok.hr/usluge-u-cisok-centrima/ucenici-osnovne-skole/

 

https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica

 

Poveznice na stranice srednjih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji:

Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica

Obrtnička škola Koprivnica

Srednja škola Koprivnica

Gimnazija Križevci

Srednja gospodarska škola Križevci

Strukovna škola Đurđevac

 

Poveznice na stranice nekih srednjih škola u okolnim županijama:

Prva privatna gimnazija Varaždin

Gospodarska škola Varaždin

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin

Srednja strukovna škola Varaždin

Srednja škola Arboretum opeka Varaždin

Gospodarska škola Čakovec

Graditeljska škola Čakovec

Srednja škola Ludbreg

 

 

preskoči na navigaciju