preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica

Login
Tražilica
Školsko zvono

Lijina gajbica

Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Jelovnik

Priloženi dokumenti:
jelovnik.doc

Intervju s roditeljima
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2015.

Ukupno: 141745
Ovaj mjesec: 3929
Ovaj tjedan: 289
Danas: 7
Upisi u srednje škole

Školska godina 2016./2017.

 

 

Poštovani učenici i roditelji, u nastavku teksta su obavijesti i informacije objavljeni krajem protekle školske godine. To su podaci koji vrlo vjerojatno više neće vrijediti no pružaju vam barem djelomičan uvid u način provedbe upisa u srednje škole. Postavljene su i poveznice na web stranice nekih srednjih škola, organizacija i udruga na kojima možete doći do svih važnih informacija potrebnih prilikom odluke o odabiru srednje škole.

No prije toga nekoliko savjeta za učenike:

Odluku koju srednju školu upisati nije lako donijeti, to je izbor koji će odrediti vašu neposrednu budućnost i utjecati na vaš profesionalni put. Zato je važno unaprijed se informirati o različitim vrstama programa, njihovim zahtjevima i uvjetima za upis te tako u skladu s vašim očekivanjima, željama i interesima donijeti odluku o odabiru srednje škole.

Ako niste sigurni što želite i što vas zanima, roditelji vam mogu pomoći napraviti popis zanimanja koja dolaze u obzir, kao i eliminaciju onih za koja ne pokazujete interes, a potom se informirati o mogućnostima srednjih škola na području stanovanja ili šire (većina ima mrežne stranice škole pa nije teško doći do popisa srednjih škola).

Nužno je, također, voditi računa i o mogućnostima za upis u željenu školu – prosjeci ocjena, bodovni pragovi, uvjeti upisa.

Pri odabiru srednje škole također bi od koristi mogao biti i razgovor s nekim od učenika škole za koje ste zainteresirani jer bi iskustva i dojmovi iz prve ruke mogli olakšati donošenje ove važne odluke.

Odluku o odabiru srednje škole ne treba shvaćati olako i potrebno je na vrijeme početi prikupljati informacije koje taj proces mogu olakšati.

http://www.srednja.hr/Novosti/Upisi-u-srednje/Savjeti-kako-najbolje-odabrati-srednju-skolu

 

NOVO!!!

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. 

Od 25. svibnja 2016. započinje registracija učenika osmih razreda u sustav za elektroničke upise - NISpuSŠ. Od 26. lipnja 2017. učenici će moći birati obrazovne programe.

Sve trenutno dostupne informacije možete pronaći na mrežnim stranicama Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole i na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

http://www.upisi.hr/upisi

https://mzo.hr/hr/rubrike/srednje-obrazovanje​

 

Webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr

PUBLIKACIJE!!!

Na web stranicama www.upisi.hr objavljene su publikacije za svaku skupinu učenika posebno, redovne učenike, učenike s teškoćama te učenike koji žele upisati umjetničke i sportske smjerove. Te iste publikacije u prilogu su i ovog teksta pa vas molim da ih pročitate i proučite, jer sadrže sve najvažnije podatke koji su potrebni prilikom prijava u sustav i prijava programa.

 

Portal Upisi u srednju 2017./2018.

       S radom je započeo internet portal „Upisi u srednju 2017./2018.“. Portal koji je u cijelosti posvećen tematici upisa u srednju školu, a namijenjen je osnovnoškolcima koji su pred upisom u srednju školu kao i njihovim roditeljima.

Cilj portala je na jednom mjestu objediniti sve korisne informacije o postupku upisa u srednju školu za narednu školsku godinu i učiniti ih dostupnim svim osmašima i njihovim roditeljima kako bi im olakšali i pojasnili postupak upisa.

Na portalu možete pronaći potrebne pravilnike i ostale korisne dokumente, adresar svih srednjih škola u RH, online izračunati bodove za upis, pogledati pojašnjen postupak upisa, termine, linkove, forum i još mnogo toga što će Vam olakšati postupak upisa u srednju školu.

link za portal http://upisi.weebly.com/

facebook stranica http://www.facebook.com/skolovanje.hr

 

KORISNE INFORMACIJE:

http://e-usmjeravanje.hzz.hr/

http://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa

http://www.hzz.hr/UserDocsImages/SU_zppd_2016_hzz_sjeverozapadna_brosura2.pdf

http://www.hzz.hr/default.aspx?ID=10182

https://www.upisi.hr/docs/Brosura-2015.pdf

 

Poveznice na stranice srednjih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji:

Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica

Obrtnička škola Koprivnica

Srednja škola Koprivnica

Gimnazija Križevci

Srednja gospodarska škola Križevci

Strukovna škola Đurđevac

 

Poveznice na stranice nekih srednjih škola u okolnim županijama:

Prva privatna gimnazija Varaždin

Gospodarska škola Varaždin

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin

Srednja strukovna škola Varaždin

Srednja škola Arboretum opeka Varaždin

Gospodarska škola Čakovec

Graditeljska škola Čakovec

Srednja škola Ludbreg

 

 

preskoči na navigaciju