preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica

Login
Školsko zvono

"Vretence"

Filmska skupina

Lijina gajbica

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Jelovnik

Intervju s roditeljima
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2015.

Ukupno: 719235
Ovaj mjesec: 5466
Ovaj tjedan: 1074
Danas: 19
Office 365 za škole

Priručnik za Office 365 za škole

Događajnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Slano iznenađenje
Autor: Petra Mikšić, 4. 12. 2017.

Mjesec je prosinac. Meteorološki hladan, siv i tmuran, ali u međuljudskim odnosima iznimno topao i pun zahvalnosti. Bliži se Božić, zbrajamo učinjena dobra djela, svaku pruženu ruku, riječi podrške i solidarnosti. Nastojimo još više pomagati jedni drugima i zahvaliti na svemu što nam drugi od srca daruju.


3.d razred je mala zajednica velikog srca. Uz bezrezervnu podršku i razumijevanje roditelja, sudjelujemo u  gotovo svim aktivnostima pomaganja potrebitima.

I ove smo se godine pripremali za Dane kruha donoseći u školu plodove jeseni  i upoznali vrijednost ljudskog rada kako bi u potpunosti mogli osjetiti zahvalnost za obilje koje nas okružuje. Uključili smo se u aranžiranje stola u holu škole a posebno smo se veselili izradi razredne košare puneći je plodovima vrta, voćnjaka, vinograda, šume, polja, ali i mirisima domaćeg kruha. Istovremeno smo gradili priču o značenju kruha i uvidjeli da je kruh ljubav, mir, toplina, dom, sigurnost, obitelj, darivanje…  jednom riječju – neizmjerno  blago.

Kada smo saznali da je upravo naša košara ponijela titulu najbolje, bili smo i iznenađeni i sretni i ponosni. Radost je bila još veća jer je uskoro stigla i nagrada. Povjerenstvo za odabir najbolje košare predložilo je da nagrada bude pizza. „Prigodno, jer i pizza je vrsta kruha“, izjavio je jedan učenik.

Nestrpljivo smo očekivali kada će nam na vrata pokucati gospodin Zoran Pehnec  i dostaviti pizzu.

Iako je u razredu nekoliko učenika koji „uopće“ ne jedu pizzu, ovoga puta nisu mogli odoljeti i pridružili su se uživanju u okusima i mirisima ove,  nepcu slane, a srcu izuzetno slatke nagrade.

Učenici nisu krili svoje oduševljenje te su gospodinu Pehnecu uputili niz lijepih i nadasve iskrenih komplimenata. Tijekom ovog ugodnog druženja, saznali smo ponešto o porijeklu, načinu izrade i vrstama pizze te zašto restoran nosi naziv Kalimero.

Ovim putem, još jednom, zahvaljujemo restoranu Kalimero i gospodinu Zoranu na trenucima koji će učenici 3.d dugo pamtiti. Jer, mjesec je prosinac – vrijeme darivanja, zahvalnosti i uveseljavanja ljudskih srca.

 

                                                                           3.d i učiteljica Renata Blažinec

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju