« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Kraljica voća bila je glavna tematika prošlog tjedna u Područnoj školi Starigrad. Ovu izuzetno kvalitetnu i zdravu voćku učenici su imali prilike upoznavati tijekom cijelog tjedna raznim aktivnostima.
Učenici 2.razreda aktivnosti su proveli kroz grupni i individualni rad.
U grupnom radu saznali su brojne zanimljivosti o jabukama, a samostalnim radom proveli su pokus tamnjenja odnosno sprečavanja oksidacije jabuke. Zanimljivo otkriće trika kojim nepojedenu jabuku mogu zaštititi limunovim sokom i tako spriječiti formiranje smeđeg sloja iskoristit će u svakodnevnom životu. Na satu likovne kulture učenici su se upoznali sa slikarskom tehnikom mozaik te se iskušali u svojim prvim mozaičkim koracima. Upoznali smo novi, zanimljivi alat za stvaranje oblaka riječi,Wordart te smo od svega naučenog o jabuci riječima stvarali zelenu jabuku.
Obilježavanje Svjetskog dana jabuke nije moglo proći bez degustacije ove kraljice voća. Završna aktivnost obuhvatila je detaljno promatranje, mirisanje i kušanje jabuke sa svrhom stvaranja prvih opisa, opisa jabuke.
Učenici 1.razreda Svjetski dan jabuke obilježili su svojim kulinarskim sposobnostima. Odlučili su spremiti kompot od jabuke. Nakon uvodnog razgovora i uputa o namirnicama i receptu , krenuli su na posao te počeli pripreme za kompot. Kompot je mirisao u učionici tijekom cijelog dana, nakon čega su ga spremili na hlađenje. Sljedeći dan je bio sastavni dio obroka u školskoj kuhinji.