« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Učenici 4.b razreda su na Satu razrednika razgovarali o zdravoj prehrani. Gost na satu im je bio naš školski kuhar Marko. Na veoma zanimljiv način im je govorio o pripremanju školskih obroka.
U izradu školskog jelovnika uključen je tim ljudi, zajedno s gospođom Ljupkom. I ravnatelju je veoma važno da djeca dobivaju raznovrsnu i zdravu hranu. Vodi se briga da su zastupljene: žitarice, povrće, meso, riba i mliječni proizvodi. Učenici dva puta tjedno dobivaju voće i povremeno desert.
„Prehrana je važna da imamo u tijelu dosta vitamina i ostalih sastojaka važnih za rast, razvoj i pamćenje“, nadovezao se Marko.
Učenici su pažljivo slušali i postavljali pitanja. Marko je rekao da je od malena znao da želi biti kuhar i da jako voli svoj posao. Na jelu se također osjeti kad ga netko radi s ljubavi. Najveća nagrada im je kad učenici pojedu svoj obrok i kad se hrana ne baca.
.
Zahvaljujemo tetama kuharicama i kuharu Marku što nam pripremaju tako ukusna jela za koja je potrebno dosta vremena i truda.
Učenici 4.b razreda i učiteljica Marija