« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Učenici razrednih odjela 3. a i 3. d, s učiteljicama Narcisom Kolar i Vesnom Petrušić, obilježili su Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode, 22. svibnja, u šumi hrane kod bazena Cerine.
Inženjer šumarstva u Komunalcu, Nikola Kolar, u edukativnoj šetnji kroz dvije šume hrane objasnio je učenicima proces sadnje po principu permakulture te način na koji se sade različite vrste voćaka, biljaka, aromatičnog bilja, cvjetnih sadnica i bobičastog voća koje odlikuje bioraznolikost i stabilnost, a samim time i samoodrživost. Upoznao je učenike s važnošću očuvanja biološke raznolikosti, odnosno svakog živog bića.
Tijekom obilaska šume hrane učenici su otkrili mnogo zanimljivih biljaka te se pogostili raznim plodovima poput malina, jagoda i ribizla.
2