« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U četvrtak, 17. listopada 2024. g. učenici 2.b razreda zajedno sa svojom učiteljicom Mateom Gubica Tkalec obilježili su Tjedan zdravog doručka praveći slatku, ukusnu i zdravu voćnu salatu.
Prije nego smo započeli s izradom voćne salate ponovili smo sve o zdravim prehrambenim navikama. Naglasili zašto je važno započeti dan s zdravim doručkom, a posebice voćem. Prisjetili smo se koliko je važno tijekom dana imati pet umjerenih obroka. Potom smo naveli primjere zdravog tanjura za svaki obrok.
Nakon toga započeli smo s izradom voćne salate. Učenici su imali zadatak donijete po dvije voćke. Zatim smo naučili da se prije svakog konzumiranja namirnica voće i povrće treba dobro oprati. Učenici su dobili noževe i tanjuriće te smo posebno stavili naglasak na pravilno rukovanje s nožem. Učenici su bili maštoviti i kreativni pri izradi voćne salate. Osim poznatih voćki (jabuke, banane, kruške, grožđa, naranče) u voćnu salatu stavili smo i egzotično voće kao što su japanska jabuka (kakki), mango i avokado te sušeno voće grožđice i brusnice. A kako bismo zadržali svježinu dodali smo par kapi limuna, a dodavanjem meda dobili smo pravu energetsku „bombu“.
Naš finalni proizvod pokazao se kao pun pogodak jer su učenici dolazili po još i izrazili želju izrade voćne salate doma.
Učiteljica Matea Gubica Tkalec