preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Radić" Koprivnica

Login
Školsko zvono

"Vretence"

Filmska skupina

Lijina gajbica

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Jelovnik

Intervju s roditeljima
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2015.

Ukupno: 666175
Ovaj mjesec: 6792
Ovaj tjedan: 1936
Danas: 174
Office 365 za škole

Priručnik za Office 365 za škole

Događajnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Njam njam – festival podravskih delicija!
Autor: Adrijana Hatadi, 21. 9. 2015.

U petak 18. 9. 2015. učenici 6.b razreda i njihovi roditelji posjetili  su, povodom Europskog tjedna kretanja,  Njam njam - festival podravskih delicija, koji se održao na prekrasnom imanju obitelji Hećimović u Sunčanom selu u Jagnjedovcu. 


Žitarice su bile  polazna tema ovogodišnje manifestacije koju je organizirao Muzej grada Koprivnice   u suradnji s obitelji Hećimović, Udrugom žena Hrvatska ruža iz Jagnjedovca, Podravkom, Muzejom prehrane Podravka, nutricionistima i promotorima kulinarstva Podravke, Udrugom Kopriva i lokalnom zajednicom. Pod motom „Jedimo fino i zdravo“  učenicima, njihovim roditeljima  i ostalim posjetiteljima koji su stigli u Sunčano selo krenuvši  iz centra Koprivnice biciklima kao prijevoznim sredstvom,  ukazalo se na važnost očuvanja podravske kulinarske tradicije i uzgoja tradicijskih sorti žitarica te na bogatstvo podravskih jela od žitarica. Kroz edukativnu radionicu Upoznajmo žitarice koju  je vodila mr.sc. Davorka Gajari učenici su naučili puno o raznim žitaricama koje su temelj piramide zdrave hrane i o njihovoj pripremi  kroz tradicionalna podravska jela koja su također potom i degustirali. Bogata jela od žitarica, a i ostala tradicionalna jela našeg kraja,  za učenike i posjetitelje su  pripremili promotori kulinarstva Podravke. Učenici su također pogledali i bogatu izložbu predmeta za uzgoj i obradu žitarica iz etno zbirke obitelji Hećimović, prošli su i radionicu pripreme jela od žitarica na tradicijski i suvremen način kao i predstavljanje ekološkog uzgoja hrane Udruge Kopriva, a degustirali su i prefine štrukle od hajdinske i prosene kaše Udruge žena Hrvatska ruža iz Jagnjedovca.

Na ovom prekrasnom poslijepodnevu provedenom u prirodi i kretanju kroz učenje o žitaricama  te degustaciju podravskih tradicijskih jela,  učenici OŠ „Braća Radić“ zahvaljuju Muzeju grada Koprivnice i gospođi Mariji Mesarić, obitelji Hećimović, Udruzi žena Hrvatska ruža iz Jagnjedovca, Podravki, Muzeju prehrane Podravka, nutricionistici mr.sc. Davorki Gajari, promotorima kulinarstva Podravke i Udruzi Kopriva!

Hvala i veselimo se daljnjim druženjima i suradnji!

                                                                                 Razrednica Danijela Ban





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju